Active Tawers Teknolojisi

ACTIVE TAWERS TEKNOLOJİSİ


S-AWP-Aktif Tel Sürme Prosesi (Active Wire Feed Process)

Opsiyonel olarak sunulan bu özellik sayesinde çok yüksek hızlarda ve düşük akımlarda neredeyse sıçrantısız kaynak dikişleri elde edilebilir. Bu sistemde Kaynak torcu özeldir ve robot kol üzerinde herhangi bir tel sürme ünitesi bulunmaz. Sistemde kaynak telinin sürülmesini kontrol eden iki adet servo motor bulunur. Bunlardan biri tocun kendi içinde bulunurken diğeri kaynak telinin sarılı olduğu makara veya bidonun hemen çıkışına bağlanmış wire booster isimli ünitedir. S-AWP teknolojisi sayesinde bu iki motor birbirleri ile senkron çalışarak kaynak sırasında kaynak telini gözle görülemeyecek hızlarda (saniyede 120 defa) ileri geri yaparak tüm damla geçişlerini kısa devre kaynağı mantığında gerçekleşmesini sağlar. Bu sayede çok hızlı ve sıçrantısız kaynak dikişleri elde edilebilmesinin yanı sıra iş parçası daha az ısınır ve böylelikle deformasyon azalır.

Koruyucu gaz olarak %100 CO2 kullanılsa dahi mükemmel kaynak dikişleri elde edilebilir. %100 COgaz maliyetinin karışım gaza oranla çok daha düşük olması kaynak maliyetlerinin de düşmesine olanak sağlar.

Standart bir TAWERS robota ilave olarak S-AWP teknolojisi için gerekli olan temel ekipmanlar Super Active Torch sistemi, wire booster ünitesi ve S-AWP yazılımıdır.


Süper Aktif Tawers ile Kaynak Yapmak için Gereksinimler




Süper Aktif TAWERS Alüminyum (Super Active TAWERS Aluminum)

Aluminyum malzemelerin sıçrantısız ve yüksek hızda kaynağı için tasarlanmıştır. Active TAWERS Aluminum teknolojisi ile alüminyum kaynağı yapabilmek için standart bir TAWERS robota ilave olarak gerekli olan temel ekipmanlar; servo motorlu torç (pull torç), Wire Booster, Aktif Alüminyum yazılımı ve uygun torç sarflarıdır.


Süper Aktif Tawers Alüminyum ile Kaynak yapmak için Gereksinimler

Senkronize Spiral Low Pulse Teknolojisi (Aluminyum için)

Birleştirilecek iki metalden birinin kalın diğerinin ince olması durumunda her iki malzemeye verilen akımların ayrı ayrı ayarlanabildiği ve özellikle aluminyum kaynaklarında çokça işe yarayan önemli bir teknolojidir. Opsiyonel olan bu özellik sayesinde hem ince metalde ve kalın metalde istenilen nufuziyet değerleri elde edilebilir hem de göze hoş gelen hare yapılı kaynak dikişleri mümkün olur.

Not: Malzeme kalınlığı 2.0mm'nin altındaki malzemelerin kaynağında robotik sistemde AWP teknolojisi ve buna uygun ekipmanların kullanılması tavsiye edilir.

Pulse Stitch Özelliği

Super Active Tawers Aluminum teknolojisinin tamamlayıcı özelliklerinden birisi olan PULSE STITCH yazılımı ile özellikle boru birleştirme kaynaklarında TIG kaynağına eşdeğer kalitede estetik kaynak dikişleri elde edilebilir. Kaynak sırasında neredeyse hiç sıçrantı olmadığı için kaynak sonrası yüzey temizleme işlemine gerek kalmaz.

Kaynak sırasında sürekli akım verilmemesi sebebiyle iş parçası fazla ısınmaz ve bu nedenle ince cidarlı malzemelerin kaynağında mükemmel sonuçlar elde edilebilir. Ayrıca bu sayede iş parçasında ısıl gerilmeler sebebiyle oluşan deformasyonlar en aza iner.

Pulse Mix Özelliği

Super Active Tawers Aluminum teknolojisinin diğer bir tamamlayıcı özelliği ise PULSE MIX'tir. Uzun kaynak dikişlerinin olduğu ve yüksek kaynak hızlarına ihtiyaç duyulan alüminyum kaynak prosesleri için ideal bir çözümdür. Kaynak sırasında neredeyse hiç sıçrantı olmadığı için kaynak sonrası yüzey temizleme işlemine gerek kalmaz.

Program üzerinden küçük dokunuşlarla kaynak dikişinde istenilen hare yapısını ayarlamak oldukça kolaydır. Bu özelliğin kullanıldığı uygulamalarda kaynak arkı durmadığı için sızdırmazlık Pulse Stitch'e göre daha iyidir.


TAWERS  Zi-Active Teknolojisi

Opsiyonel olarak sunulan bu özellik sayesinde galvaniz kaplı metallerin kaynağı, normal galvaniz kaynağına göre daha sıçrantısız gerçekleşir. Operasyon sonrası kaynak dikişi içerisinde gaz boşlukları neredeyse oluşmaz. Panasonic Tawers robotlardaki bu teknoloji kaynak yapılacak sacın üzerindeki galvaniz miktarına göre iki şekilde uygulanır. Bunlardan biri Tawers Zi-Pulse diğeri ise Tawers Zi-Active isimli teknolojilerdir.

Galvaniz kaplama kalınlığı 190 gr/m2’ye kadar olan malzemelerin kaynağında, S-AWP teknolojisine haiz Active Tawers robota Zi-Active isimli opsiyonel yazılımın yüklenmesi ile gerçekleşebilen bir prosestir. Bu sayede sıçrantı oranı normal galvaniz kaynağına göre %95’e varan oranda azalır. Operasyon sonrası kaynak dikişi içerisindeki gaz birikmesinde de yüksek oranlarda azalma olur. Bu prosesin Zi-Pulse ile yapılan operasyonda büyük farklarından biri de koruyucu gaz olarak %100 CO2 kullanılmasıdır. CO2 gaz maliyetinin karışım gaza oranla çok daha düşük olması kaynak maliyetlerinin de düşmesine olanak sağlar.

Zi-Active ile Gaveniz Kaplı Malzeme Kaynağı Yapmak için Gereksinimler